Ons Nieuw Lokaal: Project KSMH-fata morgana

enkele foto's van ons nieuwe lokaal

SIMG1577.jpg (59028 bytes)            SIMG1579.jpg (63137 bytes) 

SIMG1580.jpg (55258 bytes)      SIMG1581.jpg (54586 bytes)     

ga naar laatste faze

Het houdt niet op en overigens, talent houdt men niet tegen, na het succes in Kerkrade is er een nieuwe uitdaging voor onze harmonie namelijk we gaan verhuizen naar een nieuw lokaal, eentje dat helemaal voor ons alleen zal zijn.

Het Gemeentebestuur van Looi zal ons project eveneens heel behoorlijk steunen door  tweedehands meubilair te bezorgen, door de sanitaire ruimte terug in orde te maken en door een subsidie, waarvoor onze welgemeende dank!

Onze eerstvolgende repetitie van eind augustus zal reeds doorgaan in onze nieuwe lokalen die gelegen zijn op het terein van het Koninklijk Atheneum van Tessenderlo met ingang aan de Gerhagenstraat 58. Maar voor het zover is zullen we de komende weken de handen uit de mouwen moeten steken want er moet worden opgeruimd, gepoetst, geverfd, akoestische isolatie geplaatst, verhuisd enz. Werk genoeg dus maar we zijn met velen om de uitdaging aan te gaan om eind augustus klaar te geraken.
Het wordt ons KSMH- FATA MORGANA project.

Via deze webpagina zullen we trachten de stand van zaken weer te geven en te vertellen wat er zoal staat te gebeuren.

 • Schema van het lokaal. Opgelet, de lengte van de 2 kleine lokalen is niet 4,2m zoals verkeerdelijk op het plan staat maar wel 9m, de bergruimte is wel 4,2m.
 • Als je naar Admin leden gaat kan je de tekst die we voor het Schepencollege gemaakt hebben inkijken.
 • Planning: we werken doorgaans met alle vrijwilligers in het weekend, maar de aankopen van materialen en de bestellingen en de voorbereidingen kunnen door de week gebeuren. 
 • details van de eerste faze: dit weekend vrijdag 5 & zaterdag 6 augustus
  We starten vrijdag om 14 uur en we werken tot het klaar is.
  Deze eerste faze is het gebied dat geel gekleurd is op de planning.
  In grote lijnen hebben we 4 aktiviteiten en kunnen we ons in 4 groepen opsplitsen.
  1. kasten en resterend meubilair verwijderen uit het grote lokaal en de berging. WIE heeft er een plank met wieltjes en/of een steekwagentje?
  2. De sanitaire ruimte moet volledig ontruimd worden alvorens de dienst Openbare werken kan beginnen.
  3. De muren afwassen waar nodig (kleine klaslokalen) en het grote lokaal moet klaargemaakt zodat de verver volgende week kan beginnen. dwz alle spinnewebben en stof verwijderen: stofzuiger, keerborstels en ander poetsgerief.
  4. De halogeenlampen van Pius X plaatsen. Jos zal voor het materiaal zorgen ( kabel, buizen, schakelaar)
  Verslagje van onze eerste werkdag ( faze 1 is beŽindigd):
  Vele handen maken licht werk en dat was vandaag vrijdag 5 aug. echt van toepassing in onze nieuwe lokalen aan het Koninklijk Atheneum. Er waren veel helpers en er is hard gewerkt. Het lokaal oogt al heel wat beter, zelfs de toiletruimte is reeds behoorlijk.
  Er zijn veel spinnen gesneuveld, alle ramen zijn gewassen en de gewitte ramen zijn terug doorschijnend (amai zulle, dat was niet gemakkelijk), de vloeren zijn gekuisd, alles is ondertussen ook leeg en het lokaal is klaar om geschilderd te worden (faze 2).

  Aan alle helpers een verdiende DANK U WEL, er is hard gewerkt en er was een goede sfeer, tot volgende faze voor een nieuwe ster van onze fata morgana.

 • details faze 2:
  Dit is de schilderfaze van het grote lokaal: dit wordt gedaan door de schilder (vader van Caroline).
  Jean en Jaak helpen eventueel woensdag en/of donderdag 10 en 11 aug.
  Afspraken zijn reeds gemaakt. Indien er nieuws binnenkomt zullen we dat verder hier vermelden 

De tweede ster is binnen

Donderdag 11 augustus : verfdag. Bij muziek van K3 rolden de J3's (Jos, Jules en Jean) het repetitielokaal, de bergruimte en een klaslokaal met de gekozen verfkleur. Aan zulk tempo rollen Jos en Co. op een week bijna heel Tessenderlo op ! 
Inderdaad, rond de middag was de klus al geklaard voor het repetitielokaal en de bergruimte en omdat Jean toch boterhammekes meegekregen had van Christiane en nadat jos, de chef van de ververij akkoord was werd besloten om ook het 2de klaslokaal een nieuw kleurtje te geven. Er was toch nog verf over en de J3 was nu toch in topconditie en daarbij, dat tweede klaslokaal had het echt wel nodig. 
Het resultaat mag echt gezien worden, het oogt fris en het is een mooie kleur.

 • Details faze 3
  zoals boven in het nieuws is vermeld is de vloerbekleding en de akoestische isolatie reeds geleverd en daarom willen we iets vroeger beginnen dan aangekondigd is in de brief van Hans. Namelijk dinsdagavond 16 augustus om 18 uur. Wat houden deze werken in: 

  1. plaatsen van de rubberen vloermatten. We moeten enkele goede messen en een stevige rechte lat hebben.

  2. akoestische panelen plaatsen tegen de lage muur. Kunst zal zijn om recht en haaks te blijven werken. We zullen het eerst moeten uitlijnen en uitmeten, dan lijnen trekken waar de panelen moeten komen en vervolgens de dubbelzijdige tape op de muur aanbrengen. Tenslotte moeten de panelen er tegen gedrukt worden

  3. Versteviging van de deursloten en bijkomende grendels plaatsen (ook de buitendeur van de gang moet een goede beurt krijgen want die hangt er maar lamentabel bij), tevens de defecte vensters herstellen in ťťn van de klaslokalen. Willy zorgt voor het materiaal dat hier voor nodig is.

  De derde ster is binnen maar niet zonder slag of stoot!
  Dinsdagavond waren we met de vloerbekleding begonnen en die lag er omstreeks 22h00. Alles verliep vlot, alleen waren we wat bezorgd over de groeven in het tapijt die toch dieper waren dan de 1 mm die we in gedachten hadden. Ook waren niet alle rollen even breed hetgeen ons wat kopzorgen gaf bij het aan elkaar aansluiten van 2 rollen. Gelukkig hadden we Kristof die met de goeie oplossing kwam aanzetten. Al bij al oogt het tapijt mooi en lijkt het zeer degelijk en stevig en draagt hoorbaar bij tot een betere akoestiek. Kuisen gaan we doen met een stofzuiger en een wippie. 

  Woensdagavond kwam de akoestische isolatie aan de beurt. Die werd met dubbelzijdige kleefband tegen de muur geplaatst. Om 22h30 was de klus geklaard.

  Donderdagavond wilden we aan de deuren beginnen maar toen Willy de deur opende was het even schrikken, een heel groot deel van de akoestische isolatie lag tegen de grond. We hebben besloten om de isolatie vrijdag opnieuw aan te brengen maar met eveneens een kleine dosis TEC-7 lijm en tot op heden hangt ze er nog altijd.
  De akoestiek is heel sterk verbeterd en er is veel minder echo. 

  Vrijdagavond: herexamen voor de akoestische isolatie

  Zaterdag: verder gewerkt aan de versteviging van de deuren. De sloten moeten nog nader bekeken worden. De gemeente heeft sloten in overvloed maar misschien moeten we ook eens denken aan de praktische kant en is het misschien beter om ťťn sleutel voor alle deuren te hebben ipv een hele bos sleutels?
  Er is ook tapijt gelegd in de gang voor de WC en daar zouden we de komende dagen ook willen verven ---> vrijwilligers kunnen zich melden!

  Ook de stoelen, tafels en de kasten die we van de gemeente zouden krijgen zijn reeds geleverd. Aan de tafels is nog veel werk (blad vervangen en poten schilderen). De stoelen hebben vroeger nog in het Loo gestaan en dus u allen bekend, ze zijn nog in prima staat en zeer degelijk. Een tiental oude stoelen moeten we ook restaureren ( die zullen dienen voor de saxen). De kasten zijn nog in goede staat, 3 klassementkasten met hangmappen en 2 gewone kasten. 

  Toch chance dat we iets vroeger begonnen waren, anders was de derde ster niet binnen geweest

 • Details faze 4
  gedurende deze faze zullen we 

  • beginnen met de verhuis van Pius X naar de lokalen aan het KAT. Start op woensdag 24 augustus om 14h00 in Pius X.  Hans coŲrdineert.

  • Pius X een laatste keer opruimen. donderdag 25 augustus. afspreken met Hans.

  • de gordijnen hangen in het repetitielokaal en de berging. Afspraken maken met Monique Luyten (= Ma Claes)

 • faze 5: wat moet er nog allemaal gebeuren 

  • de stoelen zijn intussen gerestaureerd maar ook de tafels moeten een beurt krijgen

  • de grendels moeten nog verbeterd worden

  • de toiletruimte moet geschilderd worden. 

  • de buitenverlichting moet op vrijdag langer blijven branden en eventueel verbeterd worden

  • de gemeenschapsruimte moet verder ingericht met een keuken(tje) en een toog

  • gordijnen voor lokaal 2 moeten gemaakt alsook de gordijnen voor de gangkant

  • verdere aankleding van het gebouw: posters, ons archief en patrimonium  permanent tentoonstellen, tijdschriftenruimte voorzien; wie heeft er nog ideeŽn?

  Slechts een handvol dapperen hebben zich de laatste weken uitgesloofd aan ons lokaal dat nu praktisch helemaal klaar is. In deze laatste faze zijn volgende zaken gerealiseerd:
  • Alle stoelen en tafels zijn gerestaureerd en zien er uit als nieuw!
  • De deuren zijn nu degelijk vergrendeld, de buitensloten zijn vervangen en de sleutels zijn bijgemaakt en uitgedeeld aan de verantwoordelijken.
  • De toiletten zijn volledig klaar.
  • Er zijn extra akoestische panelen aangebracht in de concertzaal.
  • Er is eeen extra buitenverlichting achter het gebouw geplaatst.
  • Inkleding van de lokalen met posters van kunstenaar Rob Verheyen (van de voorbije krokusconcerten) en met stukken uit het archief.
  • Tijdschriftenhoekje voorzien
  • Buitenverlichting kan langer branden
  • klapdeurtjes in de mannen wc
  • raampje in lokaal 2 herstellen

  Blijft nog over om op te volgen (afhankelijk van tijd en geld):

  • gordijnen aan de gangkant voor lokaal 2
  • keuken in de gemeenschapsruimte.

Op vrijdag 21 oktober hebben we het lokaal plechtig ingezegend met een receptie onder het goedkeurend oog van Schepenen Willy Wilms en Fons Verwimp. Onze Burgemeester was verontschuldigd, verder waren er nog onze muzikanten, het bestuur en een hele schare sympathisanten. Allen bedankt voor uw aanwezigheid.  

 

PLANNING

1. Opruimwerken KA (alle lokalen)                   

vrijdag 5 & zaterdag 6 augustus
2. Afwassen muren & plafonds (alle lokalen)

vrijdag 5 & zaterdag 6 augustus

3. Verfwerken repetitie- & bergruimte

van maandag 8 tot vrijdag 12 augustus

4. Vloerbekleding repetitie & bergruimte

donderdag 18 & vrijdag 19 augustus

5. Geluidsakoestische isolatie repetitieruimte

donderdag 18 & vrijdag 19 augustus

6. Plaatsing en/of versteviging deuren repetitie- & bergruimte (inclus. sloten)

donderdag 18 & vrijdag 19 augustus

7. Sanitair

door de dienst Openbare werken van de Gemeente

8. Electriciteitswerken repetitieruimte (= verplaatsing halogeenlampen)

donderdag 18 & vrijdag 19 augustus

9. Verhuis van Pius X naar KA

woensdag 24 augustus

10. Opruimen Pius X

donderdag 25 augustus

11. Gordijnen repetitie- & bergruimte

woensdag 24 of donderdag 25 augustus

12. Aanpassingen electriciteits-, water- & afvoervoorzieningen klaslokalen

van zaterdag 12 augustus tot woensdag 24 augustus

13. Verven klaslokalen.

van donderdag 25 tot zaterdag 27 augustus

14. Inrichting klaslokalen

van maandag 29 augustus tot donderdag 1 september

15. Gordijnen klaslokalen

donderdag 1 september

Top