Inhoud

Klim-Op naar de provinciale orkestwedstrijd 2de afdeling van Vlamo 2013

Het is gebeurd: Klim-Op heeft zijn wedstrijd op een fantastische manier afgerond en behaalde 84% onder leiding van hun dirigent Stef Scheveneels. Ze mogen nu naar de nationale wedstrijd in Leuven. 

Ons jonge geweld bracht:

 1. Towards the Western Horizon van Philip Sparke

 2. Indian Fire van Mario Bürki 

Van harte proficiat!!!!

--------------------

13 oktober 2013 om 10u neemt Klim-Op deel aan de provinciale orkestenwedstrijd van Vlamo in 2de afdeling.
ADRES: CC Achterolmen, Van Eycklaan 72, 3680 Maaseik

Schema:

 • 7u slagwerk inladen

 • 7u15 allen samenkomen aan het lokaal

 • 7u30 vertrek naar Maaseik

 • 9u inspelen in de zaal

Er is een extra repetitie voor fluit, klarinet, sax en accordeon op dinsdagavond 8/10/13 van 18u30 - 20u00

Jos Volders ( 85 J) stopt als vaandeldrager van onze harmonie

Beste Jos,

 Na jaren het vaandel hoog te hebben gehouden ter ere van onze harmonie past het op jou leeftijd om nu met ‘vaandelpensioen’ te gaan. Neen Jos, we vinden dit geen vaandelvlucht maar dik verdiende rust.

Het bestuur, de muzikanten en dirigenten van de Koninklijke Sint-Martinusharmonie vonden jou al die jaren de perfecte vaandeldrager. Iemand die onze harmonie al die jaren waardig vertegenwoordigde en op wie wij altijd erg fier waren en fier zullen blijven.

Bedankt Jos voor jaren van inzet voor onze harmonie. Wij wensen je nu nog vele jaren toe en geven je nog deze goede raad mee: ‘Leef nu verder met vlag en wimpel, maar… hou het simpel!’

 

Provinciale Vlamo wedstrijd voor de hogere afdeling te Neerpelt 27/10/2012

proficiat allemaal want we hebben 85,17% gehaald op de Vlamowedstrijd voor de hogere afdelingen in Neerpelt.
Daardoor zijn we 12de op 17 geëindigd of in de ereafdeling op de 3de plaats op 6

 1. KH De Vooruitgang Neeroeteren: 88,08%

 2. KH St Martinus Riemst: 86,17%

 3. Kon St Martinusharmonie Tessenderlo: 85,17%

 4. KMV Neaniasclub Beverlo: 84,92%

 5. KH St Cecilia Hoeselt:83,33%

 6. Musicband Odyssey Tessenderlo: 81,5%

Alleen de 12 eersten zullen subsidies krijgen, dus daar zijn we bij en dat is zeer zeker ook welkom.
Vlamo was oorspronkelijk onze 3 directiepartijen kwijtgespeeld!? 
Uiteindelijk bleek dat onze partituurmeester plichtsgetrouw deze partituren op zaterdag reeds teruggevraagd had.
De 12 laureaten hebben eveneens allemaal een oranje pakje gekregen, wij dus ook en daar bleek een boek in te zitten over het mijnerfgoed in Limburg. Het is een mooi boek maar niet zo bruikbaar voor onze harmonie?????
 

Er namen in totaal 4 harmonieën van Tessenderlo deel:

 1. KH St Lucia Engsbergen promoveert naar de hogere afdeling: uitmuntendheid
 2. Odyssey nam deel in ereafdeling (5de)
 3. onze KSMH in ereafdeling (3de)
 4. KH St Lutgardis Hulst nam deel in de superieure afdeling en eindigde 2de na Rotem

Dries is de flinke zoon van Ellen en Saartje:

Dries is geboren op dinsdag 10/4/2012 om 8u11.
Hij is 52 cm groot en weegt 2,75 kg
van harte proficiat aan beide ouders
Als je Dries beter wil leren kennen dan zal hij u met een drankje verwennen op 
27 mei 2012 van 14u tot 18u in het parochiecentrum van Geel Punt
Antwerpse steenweg 139 te Geel
Gelieve voor 13 mei te verwittigen.

Kerstevocatie van de jeugd 2011

Jeugdharmonie Klim Op presenteert

‘De Kleine beer en het geheim van Kerstmis’

Woensdag  21 december om 19h00 in de kerk van Berg –Tessenderlo

Vorig jaar organiseerde jeugdharmonie Klim Op een eerste keer een muzikale kerstevocatie. Gezien het grote succes toen en op vraag van velen brengt zij nu een nieuw kerstverhaal tot leven.  Het verhaal van een kleine beer die op zoek gaat naar  het geheim van kerstmis.

Op een avond ligt kleine beer lekker in zijn warme bedje. Toch kan hij niet slapen.‘Wanneer is het nu eindelijk kerstmis?’ vraagt hij. Zo begint het verhaal…

En met de zin:’ De kleine beer keek om zich heen en zag iedereen die hij op zijn lange weg was tegengekomen: de reus, de blinde, de ezel, de koning…..en boven hen straalde een ster’ eindigt het verhaal.

Jeugdharmonie Klim Op samen met Pré Klimop en de allerkleinste  ‘Minilotjes’”  brengen dit hartverwarmend kerstverhaal muzikaal en visueel tot leven. Muziek, toneel en veel enthousiasme zorgen voor een hartverwarmende avond

Wie op 21 december al eens voorproefje wil van het echte kerstgebeuren, wie van kerstmis meer verwacht dan alleen maar pakjes, wie een  jeugdige muziekvereniging aan het werk wil zien in een enig mooi kerstverhaal….die mensen  zijn allemaal welkom in de Kerk van  Berg-Tessenderlo.

Na de opvoering krijgt het publiek een gratis drankje en een lekker stuk taart aangeboden in de aangrenzende Sint Barbarazaal.

Speech 11 november 2011 door Louis Alaerts

Dames en heren,
Geachte genodigden,
Beste muzikanten,
Vrienden van de Sint Martinusharmonie,

Namens de Koninklijke Sint Martinusharmonie  heet ik jullie van harte welkom in deze misviering. 

November start elk jaar weer met enkele dagen waarop we stilstaan bij belangrijke gebeurtenissen die deel uitmaken van het leven. Op 1 november is er Allerheiligen. De dag erna herdenken we onze overledenen en vandaag, 11 november, herdenken we wapenstilstand, het einde van Wereldoorlog I.

Voor onze harmonie staat 11 november, en dat al 132 jaar lang,  in het teken van onze patroonheilige Sint-Martinus, wiens naamdag we vandaag vieren. Voor ons is 11 november, behalve een dag van ingetogenheid en herdenking, ook een feestdag. Een feestdag waarop we dank u zeggen tegen de heilige Martinus. Dank u voor  het goede dat onze harmonie het voorbije jaar mocht overkomen. Dank u voor de kracht en de inspiratie die hij ons het voorbije jaar gaf op momenten dat  het wel eens moeizaam ging. 

Dat jaarlijks moment van bezinning en dank, van stilstaan bij de figuur van een patroonheilige is in deze  tijd niet meer zo vanzelfsprekend. Heiligen krijgen niet meer de aandacht die ze vroeger kregen. We weten als moderne mens immers niet goed meer welke houding we tegenover hen moeten  aannemen. In het verleden diende elke heilige om één of andere ziekte of kwaal af te weren. Thans  zijn er andere middelen die veel beter zijn en dus gaan heiligen, ook  Sint-Martinus, de vergeethoek in.

En ook onze harmonie kan niet aan de waan van de tijd voorbij. Het gebeurt wel vaker dat we de opmerking krijgen:‘een heilige in de naam van een muziekmaatschappij, is dat nog nodig? Mag het niet wat hipper in deze tijd?’

En misschien is dat zo voor mensen voor wie de naam Sint- Martinus een hol begrip is. Voor wie Sint-Martinus niet meer is dan een fictieve man die jaarlijks in sommige streken van ons land cadeautjes aflevert bij de kinderen of die verantwoordelijk is voor de Looise Sint Maartensvuren. Voor mensen die weten dat hij echt geleefd heeft, is zo’n naam natuurlijk geen hol begrip maar steekt er in die naam ook nu nog een boodschap voor mensen van de 21ste eeuw . Een boodschap van zorg, van samenhorigheid en van geloof in de mens. Met die idee in ons achterhoofd gaat de naam van onze patroonheilige, wat ons betreft, nog wel een tijdje mee.

In deze jaarlijkse misviering herdenkt onze harmonie ook altijd die mensen die bij onze harmonie betrokken waren en die ons over de jaren heen ontvallen zijn. Onze harmonie vergeet ze niet en draagt hun herinnering mee op de muzikale tocht die ze al de jaren nog zal gaan.

Dit jaar herdenken we vooral Frans Theys en zijn echtgenote Annie Gils, twee medewerkers van onze harmonie die ons in september zo kort na mekaar ontvielen. Een echtpaar dat zoveel jaren het beste van hun kunnen aan onze harmonie gaf. Mensen op wie we steeds konden rekenen. Frans en Annie, warme mensen die te vroeg zijn moeten gaan en die niet alleen in onze muziekmaatschappij maar ook in hun familie en hun vriendenkring een grote leegte nalieten. Bedankt Frans, bedankt Annie voor alle vriendschap en betrokkenheid. Na een leven van zoveel inzet voor onze harmonie weten we jullie met zekerheid geborgen onder de warme mantel van Sint-Martinus.

Vandaag 11 november  kunnen we evenmin om het feit heen dat deze dag behalve een feestdag voor onze harmonie ook een herdenkingsdag is.

Vandaag herdenken we het einde van Wereldoorlog I,de dag waarop wapenstilstand inging, herdenken we de slachtoffers van alle oorlogen waar en wanneer ook ter wereld.

Vandaag herdenken we de soldaten die sneuvelden in de strijd,de vaders en zonen die niet meer thuis kwamen.

Vandaag herdenken we de weerstanders en de hulpvaardige burgers. Mannen en vrouwen die door hun stille  geheime werk op gevaar van eigen leven meewerkten aan de bevrijding van ons land.

Vandaag herdenken we de ouderen, vrouwen en kinderen die lijdzaam moesten toezien hoe hun wereld aan flarden werd geschoten.

Vandaag herdenken we de gedeporteerden die in de vernietigingskampen vaak op gruwelijke wijze het leven lieten

Maar naast herdenken, moeten we vandaag ook realistisch zijn en durven erkennen dat sommigen het nog altijd niet begrepen hebben. Want er zijn nog steeds wereldwijd conflicten waarbij duizenden het leven laten.

En toch moeten we een boodschap van hoop durven verkondigen.

Wanneer je in deze periode van het jaar een wandeling maakt wil het wel eens voorvallen dat in het mistige landschap  tussen bruin verdorde  bladeren en planten je oog valt op een mooie bloem. Een laatbloeier die eenzaam maar dapper de koude trotseert. Herfst brengt dan wel een sfeer van vergankelijkheid, van melancholie en van verleden met zich mee, maar die ene bloem daar brengt ons een boodschap van hoop, leven, blijdschap en toekomst. Wel..., net zoals die ene verlaten bloem in een slapend herfstlandschap bloeit, zo ontluikt  tussen alle gruwel en ellende die oorlog en onverdraagzaamheid achterlaten vaak ook een boodschap van vrede, van verdraagzaamheid en van verbondenheid. Ontluikt de wil om samen de handen in mekaar te slaan, de wil om te voorkomen dat zoiets nog zou gebeuren.

Net zoals tijdens de herfst gure, regenachtige dagen worden afgewisseld met de laatste zonnestralen die het prachtig kleurenspel van bladeren accentueren, zo moeten we tegenover de vele gure dagen van geweld, ontbering en ellende een positieve boodschap durven zetten: een van hoop en vrede voor alle toekomstige generaties.

Die boodschap wil onze harmonie samen met haar patroonheilige Sint-Martinus ieder jaar weer opnieuw uitdragen wanneer ze de plechtigheid aan het oorlogsmonument straks opluistert. Wanneer ze met haar muziek deze dank- en herdenkingsmis kleur geeft.

Wij hebben, beste mensen, ook in deze tijd Sint Martinus nog nodig. De man van de weggeschonken mantel. Want er zijn in onze tijd nog heel veel mensen die rillen van de kou en die wachten op hun Sint Maarten. Misschien bent U voor hen die Sint Martinus wel.

Wij hopen in ieder geval dat hij U mag inspireren en dat u samen met ons wil besluiten met de woorden:

Leve Sint-Martinus,

Leve de Koninklijke Sint Martinusharmonie.

 

Swa werd 80

Dit stond op zijn kaartje:

Beste François,

80 per uur is snel in de bebouwde kom,
80 per uur is traag op een autostrade,
80 is oud als je 20 bent,
80 is jong als je 100 bent,
80 is dus eigenlijk maar een cijfer!

 Wij, de muzikanten, dirigenten en bestuursleden van de Koninklijke Sint-Martinusharmonie vinden jou ‘80’ prachtig! Vooral François omdat je bent als goede wijn. En van wijn ken je wel iets. Net als  goede wijn zal je met de jaren alleen maar beter, rijper worden. En vermits jij voor ons een ‘Premier Grand Cru Classé’ bent, stopt je houdbaarheid niet bij 80! Hoe ouder ze worden, hoe beter!!! 

Pessimisten (of moet ik zeggen realisten) zeggen wel eens :’ Als je ouder wordt, wordt alles slechter, behalve het vergeten, dat wordt beter.’

 Vergeet dan toch maar vooral niet François dat die jongeren, ouderen, mannen en vrouwen van de KSMH je graag zien en je nog een hele tijd in hun midden willen hebben.

 Gelukkige verjaardag!!!

PS: Marie-Louise zien we ook graag en haar wensen we bij deze veel sterkte toe met zo’n viriele ‘tachtiger’ in huis! 

Gelegenheidstoespraak voor François Smits  door Louis:

Tessenderlo, 9 maart 2011 

Beste François,
Goeie vriend,

Op deze feestelijke ‘verjaardagsavond’ houdt onze harmonie eraan om U als gewezen muzikant, als bezieler en voorvechter van jeugdharmonie Klim Op en als nog steeds actief bestuurslid op gepaste wijze te eren en U van harte te feliciteren met uw 80ste verjaardag.

80 jaar worden, in blakende gezondheid, is inderdaad een prestatie beste collega’s. Men bereikt die leeftijd enkel maar  wanneer men sober leeft. Wanneer men niet te veel drinkt, matig eet  en niet al te veel achter de jonge vrouwen aanzit. En Laat dat…, soberheid, matigheid en seksuele onthouding…, laat dat nu net waarden zijn die een harmonie hoog in het vaandel voert. 

In zekere zin kunnen we dus stellen dat het eigenlijk de verdienste van onze harmonie is, meer nog dan die van François zelf, dat hij vandaag zijn 80ste verjaardag kan vieren. Het soberheidsbeleid van onze huidige voorzitter en zijn nultolerantie voor wat alcohol  aangaat, zal er op termijn beste collega’s overigens  ook voor zorgen dat wij allen hier aanwezig ooit tachtig zullen worden. Met zo’n vooruitzicht zijn we daarom vanavond in zekere zin allemaal feestvarkens.

Maar het echte feestvarken vanavond, en ik weet niet of ik de klemtoon op de eerste dan wel op de tweede lettergreep moet leggen, is ontegensprekelijk François. 

De man die in de fleur van zijn sleet is gekomen. De man die in onze harmonie al die jaren saxofonist in hart en nieren was. De man die nu vooral nog  ‘sexofonist’ is. Hij haalt nog een gemiddelde van 3 optredens per kwartaal heeft Marie-Louise mij verteld.   

Beste François, als Antwerpenaar (aan uw accent kunt ge dat wel niet meer horen) maar als Antwerpenaar hebt ge altijd het hart op de tong gehad en gezegd waar het op stond. En ge weet, mensen bij de harmonie, of het nu bestuursleden dan wel muzikanten zijn, die zijn ook zo. Die zeggen ook waar het op staat, die zijn eerlijk, die draaien er geen doekjes om. En dat zijn we vanavond dan ook François, eerlijk. Want laten we eerlijk zijn, 80 daar is niks goed aan. We hebben op uw kaart wel geschreven ‘80 is prachtig’ maar dat was meer omdat het mooi rijmde dan omdat het waar is. 80 is eigenlijk ‘klote’. Het hart en de nieren waarmee ge zoveel jaren saxofonist  geweest zijt in onze harmonie slaan af en toe al eens een noot over. De lever…?! Daar durven we bij een muzikant van 80 al helemaal geen uitspraak meer over doen. Den ‘ammezuur’ is ook al niet meer wat het geweest is. En het geheugen is ook al niet meer wat het was  (vroeger dronk je om te vergeten dat je naar huis moest, nu vergeet je al eens te drinken)… En de benen François? Ze willen nog wel mee… maar kunnen ze nog mee?! En gij zijt dan nog een gelukzak want gij loopt nog altijd op uw eerste benen! Ik ken er van uw leeftijd die op hun laatste benen lopen. Enfin, een mens vraagt zich eigenlijk af: ‘Wat staan we hier vanavond nog te vieren?

Onze harmonie heeft voor vanavond dan ook terecht een bekende mars van Chopin ingestudeerd. Ge weet wel: ‘Hij zal voor ons geen commissies niet meer doen’. Wat overigens ook niet meer nodig is François want dat doen Wouter en Kristof nu en Maarten.

Maar af en toe zijn er toch nog commissies te doen die we niet zomaar aan iedereen, laat staan aan jonge mensen kunnen doorgeven. Want bijvoorbeeld ‘geduld’, waar vind je dat nog. ‘Bezadigdheid’, waar moet ge dat gaan halen? Een vriendelijk woord? Een beetje begrip? Een leuke babbel? Warmte en genegenheid? Dat zijn dan producten die ge moet zoeken in warenhuizen die al jaren bestaan. Die 80 jaar en ouder zijn en die bewezen hebben dat kwaliteit hun handelsmerk is. 

En dat beste collega’s, beste François… dat vieren we vandaag eigenlijk. Dat we binnen onze harmonie zo’n warenhuisje met zo’n kwaliteitsmerk hebben. Met name ‘François Smits’. Het klinkt een beetje gelijk ‘Devos-Lemmens’ maar ‘François Smits’ staat niet voor zure pikkels of een pot mayonaise. François Smits staat voor jonge kaas, met de klemtoon op jong en voor kwaliteitsbier van hoge gisting. François  staat voor inzet en betrokkenheid, voor vriendschap, voor veel geven en weinig vragen…. voor die producten die iedereen in zijn leven zoekt en die kleur en smaak geven. Die goesting geven om bij een harmonie te zijn en te blijven.

François is voor ons al die jaren ‘goesting’ geweest die er mee voor gezorgd heeft dat we hier vanavond in groep en namens onze harmonie staan om te zeggen: ‘François, 80 is wèl prachtig!’. En komt er al eens een dag die wat minder prachtig is, denk dan maar aan ons en weet dan dat er mensen zijn die U en Marie-Louise graag zien. Ge zult zien, het gaat dan weer een stuk beter en voor ge het weet zijt ge dan negentig en staan we hier terug  om te zeggen: ‘François, joeng toch…, negentig …dat is echt klote!’

Beste François,

Namens het bestuur, de dirigenten en de muzikanten van de Koninklijke Sint-Martinusharmonie en van Jeugdharmonie Kim Op:

Een gelukkige 80ste verjaardag toegewenst!!!

 Componist: Louis Alaerts

(onder auspiciën en met goedkeuring van de voorzitter Jos Renckens)

Achiel: zoontje van Steven en Joke

Het lange wachten werd uiteindelijk toch beloond,
want op 11 februari 2011 omstreeks twintig na vier heeft onze baby zich voor het eerst aan de wereld getoond !
Suzanne is heel erg geïnteresseerd en blij,
ze krijgt er dan ook ineens een broertje bij :
Achiel !
Vele groetjes vanwege een meer dan nieuwsgierige Suzanne en een heel fiere papa en mama!

Arno: zoontje van Michiel (onze fagotspeler)

Arno is geboren op woensdag 29 december 2010, hij is 50,5cm groot en woog 3,7 kg
         PROFICIAT aan Michiel en zijn vrouwtje! 

Kerstevocatie Klim-Op 2010

‘Mijn stal’, zei de os
Kerstevocatie
Jeugdharmonie Kim Op

 Kerstmis, het feest van en voor de mensen van goede wil. Het kersverhaal, het wordt al duizenden jaren  ieder jaar opnieuw weer verteld. En het blijft een mooi verhaal. Over Maria en Jozef, over het kindje in de kribbe, over de engelen, de herders en de  schapen over de ezel en…de os!

 Maar wat deed die os eigenlijk in die stal. Hoe kwam hij daar terecht. Hoe beleefde hij die kerstdag?

 Wel, dat  verhaal brengt Jeugdharmonie ‘Klim Op’ samen met ‘Pré-Klim Op’ en de allerkleinste ‘Minilotjes’  in muziek, woord en beeld op woensdag  22 december  om 20h00 in de Sint-Barbarakerk  van ‘Berg’ Tessenderlo. Het kerstverhaal verteld vanuit het standpunt van de os. Boeiend, origineel en ontroerend. En in deze kerstevocatie gaan muziek, woord en beeld hand in hand.

 Kom dus kijken en luisteren. De inkom is gratis. En nadien biedt jeugdharmonie Klim Op je in de aangrenzende Sint-Barbarazaal, eveneens gratis, nog een heerlijk stuk taart aan.

 Ben je, behalve naar cadeautjes, ook op zoek naar de kern van Kerstmis? Naar de echte kerstsfeer? Kom dan eens luisteren en kijken. Hartverwarmend voor mensen van goede wil en ….voor de os in de stal!  

Soetkin: dochtertje van Saskia en Joeri

Vrijdag 1 oktober 2010 - 01.28 uur, 48,5cm en 3130 gram
Dochtertje van Saskia en Joeri, zusje van Hendrik
         PROFICIAT!

Anna: dochtertje van Griet en Robby

29 september 2010, 50cm en 3390 gram
Dochtertje van Robby en Griet, zusje van Wout
        PROFICIAT! 

RIB expeditie: NORMAAL 150€ nu voor 95€

C-Riders presenteert: RIB-expeditie

in de periode van eind mei tot begin juli

Hou je van water en van adembenemend natuurschoon, van sportief en snel over het water scheren ? Dan is deze RIB-expeditie iets voor jou. RIB staat voor ‘Rigid Inflatable Boat’. Deze boten, een kruising tussen een rubberboot en een standaard speedboat met een kunststof onderkant, zijn licht maar hebben toch de stevigheid van een polyesterboot. Ze zijn snel en wendbaar en bieden ook voldoende comfort om je, bij rustige vaart, van natuurschoon te laten genieten.

C-Riders, een Looise onderneming, die binnenkort op de Kaap Verdische Eilanden start met avontuurlijke RIB- expedities bied je, in samenwerking met de Koninklijke Sint-Martinusharmonie, de gelegenheid om met deze boeiende en avontuurlijke vorm van waterrecreatie kennis te maken. En dat op de Nederlandse wateren.

Het bedrijf C-Riders biedt dit programma belangeloos aan als sponsoring ten voordele van

de Koninklijke Sint-Martinusharmonie

 We vertrekken aan het lokaal van de Sint Martinusharmonie aan de Gerhagen 58 (KAT) om 8h00. Na een rit van ongeveer anderhalf uur komen we aan in Drimmelen waar je, bij een tas koffie, een briefing krijgt over het verder verloop van de dag. Iedereen hijst zich daarna in wind- en waterdichte pakken.en doet een reddingsvest om. We stappen aan boord van de RIB om de haven uit te varen, de Bergsche Maas op. Dan is het ‘plankgas vooruit’! Na deze adrenalínekíck komen we in de ‘Biesbosch’ terecht, een prachtige zoetwaterdelta en beschermd natuurpark. We genieten, rustig varend, van al die natuurpracht. Na een tocht van anderhalf uur door deze ‘natuurjungle’ komen we terug in het open water van de Bergsche Maas waar we de 750 pk weer echt kunnen aanspreken voor 23 km op weg naar Heusden (NL). Daar ben je twee uur vrij om de benen te strekken, iets te eten en om het mooie gerestaureerde vestingstadje te verkennen. Na een trip van 20 km, inclusief een sluisbeurt, komen we in een snelvaarzone terecht waar, indien gewenst, voor een tweede keer het motorgeweld losgelaten wordt om nog eens 20 km over het water te scheren. Daarna terug even ‘de jungle’ in om  na nog een korte eindsprint terug in de haven van Drimmelen aan te komen. Hier wordt dan nog een etentje geserveerd met zicht op de Biesbosch.

Zin om mee te gaan? Snel inschrijven dan want de capaciteit per vaart is beperkt tot 12 personen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen organiseren we mogelijk meerdere dagtrips.

De kostprijs? 95 Euro per persoon inclusief verzekering, vervoer, koffie ’s morgens en een maaltijd ’s avonds. ‘s Middags kan je vrij iets eten in Heusden of je brengt gewoon je lunchpakket mee.

Meer informatie: postmaster@ksmh.be

Kleine wijzigingen in het parcours zijn mogelijk en kunnen met ons besproken worden.

Inschrijving

Saartje en Ellen zijn getrouwd!

Ons bestuurslid Saartje Siongers stapte met Ellen in het huwelijksbootje op 23 april 2010 te Herentals. Wij wensen het jonge paar een dikke proficiat vanwege het bestuur en alle muzikanten!

Brief ter nagedachtenis van ons bestuurslid Marcel

 

Ons bestuurslid Marcel Driesen overleed op 17 februari 2010 na een korte ziekte. Onze harmonie heeft veel aan Marcel te danken en we zullen hem dan ook hard missen.

Onderstaande brief werd door Louis voorgelezen in de begrafenismis

Tessenderlo, 24 februari 2010

Lieve Mia,
Beste kinderen en kleinkinderen,
Beste familieleden,
Vrienden en kennissen,
 Beste Marcel, dikke vriend

ik sta hier vandaag wat onwennig en ik weet dat je dat van mij niet zo  gewend bent. Ik  sta hier dan ook verdrietig omdat jij vandaag van ons afscheid moet nemen en wij van jou. Maar ik sta hier ook met een groot gevoel van dankbaarheid.

 Dankbaar dat ik namens het bestuur en de muzikanten van de Koninklijke Sin- Martinusharmonie  je nog een laatste afscheidsgroet mag meegeven. Dankbaar ook omdat we in de loop van al die jaren zo vaak prettig met mekaar mochten  samen werken, samen besturen en samen plezier maken.

Beste Marcel, iemand zei ooit : « Je kan aan het leven niet meer dagen geven, maar aan de dagen wel meer leven ». En ik denk dat dat goed weergeeft wat je als bestuurslid  en als vriend betekende. Want de dagen dat je er was, bracht je leven en sfeer. Je kon oprecht aandachtig zijn voor de zorgen van onze vereniging. Samen zocht je met ons naar oplossingen voor moeilijkheden die zich stelden. En dat onvoorwaardelijk en met een  gedrevenheid, koppigheid soms, die alleen maar verraadde hoe betrokken en oprecht je met je taken en met de mensen  bezig was.

Als onze harmonie op bestuurlijk en administratief vlak staat waar ze nu staat, piekfijn in orde, dan is dat grotendeels uw verdienste. Want op een moment dat het onze harmonie moeilijk ging, heb je onze hulpvraag onmiddellijk ter harte genomen… en ben je gelijk ook blijven plakken als bestuurslid. En wat voor een! Je laat een grote leegte achter.

Die bekommernis en aandacht die je had voor je bestuurlijk werk, die had je overigens ook voor ons als mens. Een luisterend oor en begrip waren snel gevonden bij jouw. Zelfs in die laatste maand van je leven toen het leven niet langer makkelijk voor je was en je ziekte steeds meer van je energie weg nam. Ook dan kon je toch nog oprecht geïnteresseerd zijn in onze grote en kleine zorgen. Ook dan wilde je nog alles afwerken omdat je wou dat alles na jou zijn gewone gang kon gaan.  We kunnen je daar alleen maar voor bewonderen en dankbaar zijn.

Maar Marcel, hoe goed,  hoe betrokken en hoe verantwoordelijk  je ook was in je taken…, wat ons zeker ook zal bijblijven is toch je vriendelijke, soms uitbundige lach. Humor en gevatheid, vaak met een ironische ondertoon, waren evengoed  je handelsmerk. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, leek het wel.

De laatste maand kon je niet meer bij ons aanwezig zijn. Je gezondheid liet het niet meer toe. Je werd  echt wel gemist, dat kan ik hier in alle oprechtheid zeggen. We hebben het je trouwens zelf ook nog  kunnen zeggen tijdens een ziekenbezoek. We wilden dat je het wist.

Beste Marcel, het afscheid valt ons zwaar. Maar weet dat je in de herinnering van onze harmonie, van ons, je vrienden, verder leeft. Dat je als een waardevolle herinnering deel blijft uitmaken van een vereniging waarvoor je het beste van jezelf gegeven hebt.   

Elk levensverhaal Marcel heeft een begin en een einde. We bepalen zelf noch het beginpunt noch het eindpunt. We geven wel zelf invulling aan het verhaal. In jou geval Marcel, naar ons aanvoelen, een te kort verhaal. Maar een kortverhaal kan soms zoveel boeiender en zoveel ontroerender zijn dan de dikste roman. Voor ons, als collega en vriend was je een perfect verhaal. Of zoals een dichter het samenvatte:

 Je levensverhaal was uniek en precies wat nodig is om te ontwaken.
Alles is precies zoals het moet zijn.
Er hoeft niets toegevoegd of weggenomen te worden.

 Bedankt Marcel, het ga je goed….

       Louis Alaerts namens de Koninklijke St Martinusharmonie

Persartikel nationale wedstrijd Klim-Op

In oktober laatstleden nam Klim Op, de jeugdharmonie van de Koninklijke Sint-Martinusharmonie, deel aan de provinciale muziekwedstrijd ingericht door VLAMO in Maaseik. Ze wonnen daar toen de eerste prijs in 3de afdeling (86,8 %) en mochten daarom deelnemen aan de finale van de nationale orkestwedstrijd op 2 december in het Lemmensinstituut in Leuven. Klim Op ging de uitdaging aan en het werd een groot succes.

Met 85,67 % en onderscheiding van de jury behaalde  Klim Op een eerste plaats en werd ze algemeen laureaat in 3de afdeling. Bovendien kregen ze ook nog de Cultuurprijs van Sabam toegekend omdat ze werk van een Belgisch componist op haar wedstrijdrepertoire had gezet en met de prachtige uitvoering ervan een zeer hoge score behaalde.

Of hoe Jeugdharmonie Klim Op Tessenderlo muzikaal even op de kaart zette.

En ze hebben nog energie over want op dinsdag  22 december organiseren ze in de kerk van De Berg in Tessenderlo een kerstevocatie. Ze spelen er een mooi concert met prachtige kerstliederen en aangepaste sfeermuziek. Het geheel wordt met een verhaallijn en uitgebeelde kersttaferelen tot een mooie kerstevocatie verwerkt. De inkom is gratis en ze verwachten alle mensen van goede wil om samen met hen op weg te gaan naar Kerstmis. Nadien wordt er nog  een drankje en een stuk taart aangeboden in de Sint-Barbarazaal vlak aan de kerk.

Kom deze kampioenen van eigen bodem eens  beluisteren en geniet samen met hen van een mooie avond. Van harte welkom en bij deze ook al prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toegewenst.   

Domme uitspraken bij Klim_op

 1. Naomi: “ Ze zijn nog aan ‘t fretten”
     Liesbeth: “ Ma ze zijn ni aan ’t zetten! “

 2. Bij een winkel met kale paspoppen zegt Jolien: “Is dat een winkel voor kankerpatiënten?” 

 3. Pieter: “ Speel de sol, en de fa met de pink “ 
               (op saxofoon wordt de fa met wijsvinger gespeeld) 

 4. Liesbeth: “ik heb tenorpartij, moet ik dat transformeren?”

 5. Naomi: “ 11 januari, nieuwjaarsconcert. Dan verjaar ik.
     
  Jolien: “ Verjaart gij dan ook, op 5 April?! “

 6. Charlotte: “ Zet da ni op da kaarsvet, sebiet bevriest da! “ 

 7. Ruth: “Kijk daar! Ne dode vogel!  ...   Jolien kijkt omhoog.

 8. Pieter: “Wie een gat graaft voor een ander… “
     
  Evelien: “ Dan hebt ge een kot. “

 9. Ruth: “Kijk, ne opgegeten boterham! 
      Liesbeth: “ Waar?! ”

 10. Louis: “ Steekt uwe auto maar in ’t koffer, dan doe ik u naar huis. “

 11. Liesbeth speelt op Hanne haar dwarsfluit en vraagt: “ Hoe speelt ge hoge noten in Piano?”
       Hanne antwoordt: “Op ne piano moet je toch niet blazen?! “

 12. Liesbeth zegt: “drie groepen”  en steekt 4 vingers omhoog… 

 13. Pieter: “ ik ken nog een mop! “
       Liesbeth: “ Ah ja? “
       Pieter: “Kent ge die ook? “

 14. Jolien: “Is een bruidegom een vrouw? “

 15. Pieter: “Wat voor kindjes krijgt ge met ne condoom? “
        Naomi: “Geen “
        Pieter: “ En wat voor kindjes krijgt ge met ne condoom met bananensmaak? “
        Naomi: “ ne bananenboom! “

 16. Eva: “Die pudding is gebakken! “     (pudding wordt gekookt!)

 17. Eva: “ Mijn fluit lekt! “

 18. Louis: “ Staande ovulatie “

 19. Naomi: “Gij zijt gatloemp! “
        Jolien: “ Wa? Heb ik een gat in mijn kont? “

 20. Liesbeth vraagt: “ Gaat iedereen mee naar het blotevoetenpad?”
        Iedereen zegt ja maar Jolien zwijgt.
        Liesbeth: “ Jolien zwijgt? “
        Jolien: “ Ma ik zeg toch niks?! “

 21. Raf: “ Da was ne solo van drie dubbele forto “ 

 22. Karin: En met dit nummer sluiten we ons aftreden op

Jubileumconcert in onze St Martinuskerk: 130 Jaar KSMH 

(Muzikale gasten: de Looise ‘Singers’)

Gesticht op 15 oktober 1879 bestaat de Koninklijke Sint-Martinusharmonie dit jaar 130 jaar. Al die jaren hebben generaties muzikanten er het ‘muzikale beste’ van zichzelf gegeven. Volgens een reglement uit 1880 diende de (toen nog) fanfare tot verheffing van de processie en andere goddelijke diensten door middel van gezang  en instrumenten. Dit katholieke uitgangspunt indachtig luisterde ze elke processie op en speelde ze op de jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel. Het was overigens een kapelaan, met name kapelaan Boonen, die als eerste dirigent werd aangesteld en de fanfare in enkele  jaren tot grote bloei bracht. 

Het mag dan ook niet verwonderen dat we als plaats voor ons jubileumconcert  kozen voor een locatie die het dichtst bij onze ontstaansgeschiedenis en bij onze naam aansluit. Daarom, maar ook omdat veel mensen er in het verleden al naar vroegen, organiseren we ons jubileumconcert in het mooie decor van de Sint-Martinuskerk die we voor de gelegenheid feestelijk en kleurrijk gaan uitlichten.

Muzikaal werd gekozen voor een lichtvoetig programma met stemmige, vrolijke en rustige nummers. Zo staat o.a. het overbekende ‘Il Silencio’ op het programma. Waar kan dit nummer met trompetsolo overigens mooier klinken dan in de intieme sfeer van onze kerk?

En we hebben die avond ook muzikale gasten. Gasten die al even nauw met Tessenderlo verbonden zijn als onze eigen harmonie. We hebben het dan over de Looise ‘Singers’. Zij brengen a capella en in close harmony overbekende nummers gaande van een ingetogen Ave Maria tot een vrolijke Ramona.

Wil je dit jaar nog genieten van een sfeervol herfstconcert met mooie en warme ‘feelgoedmuziek’ dan is de Sint-Martinuskerk op zaterdag 31 oktober om 20h00 de ‘place to be’.

Na het concert kan er in parochiezaal De Schuur (achter de kerk) nog een glas gedronken worden. 

Wij hopen op de aanwezigheid van heel veel muziekliefhebbers om samen dit jubileumjaar op een feestelijke manier af te sluiten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de muzikanten en bestuursleden of bij de voorzitter (Jos Renckens, 013/663455). De inkom bedraagt 10 Euro. 

Bestellen kan ook via deze website, surf naar tickets 

Reserveer tijdig want de plaatsen in de kerk zijn beperkt.

Namens het bestuur, de dirigent en de muzikanten van harte welkom!

 

Rune, zoontje van Driek en  broertje van Lennert en Daan

Rune is geboren op 10 september 2009

Suzanne, dochter van Joke en Steven

Steven laat ons het volgende weten:

Eindelijk is het zover !

Op dinsdag 14 juli is onze dochter, Suzanne, geboren. Het is een flinke meid geworden van 4,350kg en 54cm.

Mijn beide 'vrouwtjes' stellen het prima !

Vele groetjes vanwege een fiere papa,
Steven

Hendrik, zoontje van Saskia en Joeri.

zondag 19 april 2009, 19u00, 49cm, 2690 gram: dat is het zoontje van Saskia en Joeri.
Hendrik kon zondag niet wachten tot na de dagrepetitie en liet zijn papa om 16u00 stande pede naar huis komen.
Van harte PROFICIAT aan de kersverse ouders!
contactgegevens kan je op het geboortekaartje terugvinden dat zich in ons lokaal bevindt

Loon op Zand: prachtig resultaat: brief van Stefaan aan alle Klim-Oppers

18/10/2008

Aan alle leden van klimop

Beste vrienden,

Van harte dank en een dikke proficiat voor de geleverde prestatie van zondag 26 oktober in Loon op Zand. Want als het goed is zeggen we het ook hé. 

De jury was één en al lof over ons optreden zowel wat betreft het muzikale gedeelte maar zeker wat betreft de uitstraling van het orkest. Want wat hen vooral opviel was de uitstekende samenhorigheid die van het orkest afstraalde. Iedereen zette zich in voor elkaar om alzo tot een prachtig geheel te komen.

Hieronder enkele flarden uit het lovende juryverslag

Zeer goed uitgewerkte dynamiek

Uiterst muzikale voordracht waarin dirigent en orkest één geheel waren

Mooie volle orkestklank en veel aandacht voor klankmenging. 

Een technisch zeer  vaardig orkest

Uitstekende ritmiek en het samenspel is altijd in goede harmonie tussen  dirigent en orkest

Er hebben zich vijf orkesten gepresenteerd in de basisafdeling waarin ook klimop gespeeld heeft. Één van hen kreeg de beoordeling behoorlijk, één kreeg meer dan behoorlijk, twee orkesten kregen de beoordeling goed maar enkel klimop  kreeg de eindbeoordeling zeer goed.

Dit maakt dat wij het hoogst gescoord hebben van de basisafdeling en zelfs een zelfde uitslag behaald hebben dan het orkest dat zich gepresenteerd heeft in de gevorderde afdeling. Een fantastisch resultaat vind ik en een bewijs dat wij met ons orkest mits een goede samenwerking tot heel veel in staat zijn. Met al dit jeugdig talent is de toekomst van onze vereniging  alzo meer dan verzekerd….

Ook een heel hartelijke dank u wel aan alle begeleiders en supporters die meegereisd waren om een hart onder de riem te steken. En of het geholpen heeft!!  Met de juiste mensen in het publiek zijn muzikanten altijd tot dat ietsje meer in staat…

Ik hoop jullie allen vrijdag terug te zien voor onze generale repetitie voor het halloweenconcert.

Tot dan

Stefaan

Samen naar East Belgian Swing Band 

Waarom alleen naar een concert als samen zoveel leuker is? 

East Belgian Swing Band

Casino Beringen

Donderdag 18 september om 20h00

Inkom: gratis 

Swingende funck en latin rock met een snuifje variété en pop, kortom ontspannende muziek!

(Een organisatie van de Duitstalige gemeenschap van België en de provincie Luxemburg)

 Alle muzikanten  en leden van de KSMH die geïnteresseerd zijn en die mee willen, kunnen hun naam noteren op de intekenlijst die uithangt op het prikbord in ons repetitielokaal.

We vertrekken aan ons lokaal samen in enkele auto’s. Zo hoeft niet iedereen te rijden en kan toch iedereen mee.

Inschrijven voor 15 september

 

Wout, zoontje van Bart N. 

Met enige fierheid meldt Bart de geboorte van zijn zoontje Wout. Wout Naelaerts werd woensdagavond 14 mei 2008 om 19u22 geboren, woog 3,730 kg en is 51 cm ‘groot’. Moeder en Wout stellen het zeer goed ... en fiere papa kan zijn geluk niet op! 
We wensen Bart en zijn vrouwtje van harte proficiat met de geboorte van hun eerste spruit en we wachten uiteraard op de suikerbonen

 

KSMH schittert op Provinciaal Muziektoernooi

Limburg heeft een grote traditie op vlak van harmonies en fanfares van hoogstaand niveau. Om dat niveau te behouden wordt er vanaf 2008 een vierjaarlijks muziektoernooi georganiseerd. De winnaar  gaat naar huis met een leuke zakcent in de vorm van een provinciale subsidie voor de volgende vier jaar.

Plaats van afspraak voor de eerste editie van dit toernooi was CC De Muze in Heusden-Zolder. Op 27 april namen tien fanfares en harmonies het tegen mekaar op.  Die tien muziekmaatschappijen waren reeds overblijvers van een selectietoernooi dat eind vorig jaar plaats vond en waarbij de Sint-Martinusharmonie zich toen wist te plaatsen voor de finale.

De voorbije maanden waren voor  dirigent Alois Verbeeck en zijn muzikanten dan ook maanden van intense spanning en inspanning. De wekelijkse repetities volstonden niet om alle stukken voor deze wedstrijd te kunnen instuderen. Daarvoor waren nog heel wat extra repetities nodig. De wedstrijd vergde inderdaad heel veel inspanning van dirigent en muzikanten. Zeker als je weet dat tussendoor op 29 maart ook nog eens een lenteconcert gespeeld werd waarvoor eveneens heel wat nieuwe stukken moesten ingestudeerd worden. En toch, op 27 april waren we er klaar voor. De spanning was groot maar de zekerheid dat het  kon lukken ook. Er was hard gewerkt!

Al inspeelstuk werd gekozen voor Tercia des Quites  van de Spaanse componist Tales Pello. Een leuk stukje muziek dat  de vingers van de muzikanten lekker los zette en dat de dirigent de kans gaf om de klank en de akoestiek van de zaal even in te schatten.

Daarna was het tijd voor het echte werk. Als opgelegd stuk speelde de harmonie  'Volcano' van de componist Jan van Der Roost. Een aartsmoeilijk werk opgebouwd rond drie thema's. Het vangt aan met een dynamisch stuwend allegro gevolgd door een breed lyrisch middendeel om te eindigen in een grootse finale met brede akkoorden in een uitgesproken feestelijk karakter. Een moeilijk  werk dat opperste concentratie vergt. 

Als keuzestuk koos de Sint- Martinusharmonie voor Cartoon van de Engelse componist Paul Hart. Het is spectaculaire muziek, leuk voor de luisteraar maar met een zeer hoge moeilijkheidsgraad. Technisch voor alle muzikanten veeleisend en met bijzonder veel spektakel voor het slagwerk. Je zag in gedachten zo Tom en Jerry, Micky Mouse en zoveel andere tekenfilmfiguurtjes voorbij flitsen.

Een stevig applaus gaf al te kennen dat het publiek overtuigd was van het muzikale kunnen van de Sint-Martinusharmonie. En ook de jury deelde die mening want met 91% van de punten en een lovend juryrapport won onze harmonie in haar afdeling de wedstrijd. En Tessenderlo werd zo ook weer even op de provinciale muzieklandkaart gezet.       

Dirigent Alois Verbeeck, de muzikanten, een tevreden voorzitter Jos Renckens en het voltallig bestuur zagen dat het goed was en kunnen zich de volgende vier jaar met heel veel inzet, met heel veel muzikaal kunnen en met de gewonnen provinciale subsidie weer helemaal concentreren op dat waar ze echt goed in zijn: muziek spelen!!! 

Louis Alaerts

Programma muziektornooi van de provincie 27 april 2008 

 9u00                 KF St. Aloysius Leut - uitmuntendheid
10u00               Concertband Ham - uitmuntendheid
11u00               KH St. Cecilia Hoeselt - uitmuntendheid

middagpauze

13u30               KH Broederband Zussen - uitmuntendheid
14u30               KF Vermaak na Arbeid St. Huibrechts Lille - uitmuntendh.
15u30               KH St. Martinus Tessenderlo - ere
16u30               KF De Eendracht Eksel – ere
17u30               KF De Werkmanszonen Zichen – superieure
18u30               KH St. Cecilia Rotem – superieure
19u30               KF Kempenbloei Achel – superieure

20u45               proclamatie

Nora

Geboren op 23 februari 2008 - 3,06kg - 48 cm
dochtertje van ons bestuurslid Kristien en van Tom, zusje van Kato en Victor

Van harte proficiat aan beide ouders vanwege de harmonie.

Provinciale wedstrijd van Vlamo, hogere afdeling

 

89,33 punten om geen 90 te zeggen op de VLAMO orkestwedstrijd voor de hogere afdelingen, daar moet je voor werken en dat moet je verdienen en onze muzikanten met op kop onze dirigent Aloïs hebben dat gepresteerd. Van harte proficiat.

Wout

is het zoontje van Robby en Griet. Hij is geboren op 24 september, woog 3,8 kg en meet 51 cm.
Goed gewerkt en proficiat aan de jonge ouders
 

 

+Frans Moonen, erelid, oud muzikant en grootvader van Liesbeth, Kristof en Robrecht Das is zaterdag  15 september op 84j leeftijd overleden. De bidwake is op woe 19 sept. om 18u30, de begrafenis op dond 20 sept om 10u30 in de St Martinus kerk van Looi. 
De Koninklijke St Martinusharmonie biedt haar innige deelneming aan en wenst de familie veel sterkte toe.

Wedstrijd van Jelle D.

Op 16 mei is Jelle vader geworden van zoontje LARS waarvoor wij hem van harte proficiat wensen. Lars weegt 3710 gram en is 52 cm groot. 
Voor de wedstrijd "rarara wie ben ekik" die hiervoor opgezet was door Jelle  zou Louis Alaerts ook een fles wijn schenken aan de winnaar van onze harmonie. Deze fles is gewonnen door Jos Renckens die de juiste naam geraden had.

 Surf naar  mordachai.freehostia.com

Uitslag van de provincialewedstrijd solisten hout op 11 febr. te Hamont

Tweede afdeling:

 • Leen Rutten: 87,66 %

 • Eva Vanduren:  85 %

Eerste afdeling:

 • Pieter Vandijck: 80,33 %

Van harte proficiat voor de deelname en voor het behaalde resultaat.

I got rhytm…., we got rhytm !!!

Krokusconcert Koninklijke Sint Martinusharmonie

 Op 24 en 25 februari staat muziek centraal in Cultuurcentrum Het Loo. Op zaterdagavond concerteert de Koninklijke Sint Martinusharmonie onder leiding van Alois Verbeeck, in 2005 nog winnaar van een gouden medaille op het wereldmuziekconcours in Kerkrade. En ondertussen werd de muzikale lat alsmaar hoger gelegd. Wie ons nog niet aan het werk hoorde, moet zeker eens komen luisteren. Je wordt met de muzikanten deelgenoot aan een reis door een muzikaal gevarieerd landschap van  klank, kleur en ritme. Zo wordt een ‘Mozarts Greatest Hits’ probleemloos afgewisseld met een  jazzy ‘I got rhytm’ van Georges Gershwin. We bezoeken een bruisend stierengevecht in Spanje, genieten van een ‘Symphonic March’, laten ons meedrijven met Noah’s Ark  en ondergaan een  ‘Clarinet in motion’. En dat is maar een greep uit een muzikaal hoogstaand programma.

Zondagnamiddag geeft de jeugd het beste van zichzelf. Onze allerkleinste Minilotjes, onze pré-Klimoppers en onze jeugdharmonie Klim Op dompelen je op hun beurt onder in een muzikaal spektakel van klank, kleur en ritme. En met gastoptredens van het Loois percussie-ensemble PET en  de Gestelse jeugdharmonie is variatie troef.

 He weekend van 24 en 25 februari is echt wel een muzikale ‘must’ voor elke muziekliefhebber. Zaterdagavond begint het concert om 20h00. Inkomkaarten in voorverkoop (8 euro) verkrijgbaar in CC het Loo en Taverne Sint-Martinus en bij bestuursleden en muzikanten. Reserveren kan ook via www.ksmh.be.  Zondagnamiddag is de inkom gratis. Aanvang om 15h00.

 You got rhytm? Dan zien we jou  op ons Krokusconcert!!!

 

Uitslag van de Vlamo selectiewedstrijd voor houtblazers op 14 januari 2007 te Zussen

Tweede afdeling:

 • Leen Rutten: 90,5 %

Eerste afdeling:

 • Pieter Vandijck: 82,5 %

 • Eva Vanduren:  80 %

Afdeling uitmuntendheid:

 • Liesbeth Daems: 89 %

Afdeling ereklasse

 • Leen Claes: 90 %

Geef nu eerlijk toe, dit is een prachtig resultaat maar er zouden nog meer muzikanten van onze KSMH moeten meedoen, we hebben zeker de kwaliteit in huis.

Een welgemeende proficiat aan de deelnemers voor het behaalde resultaat, de inzet en de gedane moeite. Je moet het toch maar doen, niet?

Bezoek

Op 22 september heeft de nieuwe directeur van de muziekschool, Pieter Leemans,  ons een bezoekje gebracht. Ook heeft hij als fluitist meegespeeld tijdens de repetitie. We waren zeer vereerd met zijn bezoek en achteraf hebben we nog een goed gesprek gehad achter pot en pint.

Lena

24 juli 2006
Een groot geluk bezorgt ons deze 2de ukkepuk...
3,2 kg en 48 cm
zusje van Klara
Dochtertje van Tom en Liesbeth Gommé - Theys
Van harte proficiat Liesbeth en Tom en ook aan Annie en Frans.

Victor

20 juni 2006
Mag ik even storen? Mijn broertje is geboren.
Ik wil u laten weten dat hij Victor zal heten.
3,35 kg en  54 cm
Zoontje van Tom en Kristien Willemoons - Theys
Broertje van Kato
Proficiat aan  Kristien en Tom en aan Annie en Frans

Statutaire vergadering: epiloog

Uiteindelijk zijn de statuten goedgekeurd met een grote meerderheid. We zullen ze nu zo vlug mogelijk neerleggen bij de rechtbank, zodat ze in het staatsblad kunnen verschijnen. Je kan de nieuwe tekst bekijken  door te surfen naar "organisatie en werking" en klik op "statuten" of klik hier (paswoord vereist).

Het grote verschil met de vorige statuten is dat de muzikanten toegetreden leden worden, maw ze zijn niet meer automatisch lid van de VZW, zoals dat tot nu toe ( soms tegen wil en dank) wel het geval was. Omdat wij denken dat de muzikanten VOORAL de gelegenheid willen krijgen om hun ding te komen doen, en dat is in de eerste plaats muziek spelen, hebben we deze stap gezet. Op deze manier zijn ze bevrijd van die algemene statutaire vergaderingen.
MAAR iedere muzikant, die dus zowiezo toegetreden lid is, kan ook lid worden van de VZW maar dan wordt verwacht dat men ook deelneemt aan de algemene vergaderingen om zo een steentje bij te dragen in het besturen van de vereniging. 

Om het reilen en zeilen van de vereniging niet uit het oog te verliezen zal echter éénmaal per jaar de financiële toestand en de programmatie toegelicht worden aan de muzikanten. Overigens zijn er meestal verschillende bestuursleden aanwezig op de repetities en is feedback steeds welkom.

Statutaire vergadering

Tijdens onze eerste statutaire vergadering werd terecht de opmerking gemaakt dat we geen uitnodiging gestuurd hadden naar de niet stemgerechtigde leden van -14 jaar en dus hebben we ons huiswerk moeten overdoen. 

Tijdens de 2de statutaire vergadering waren we slechts met 8 personen en vermits we de statuten moeten wijzigen moeten er minstens met 2/3 van 77 stemgerechtigde leden aanwezig zijn (dus met 52) en dus is de vergadering niet doorgegaan.

Er zal een derde statutaire vergadering gepland worden op zaterdag 3 juni. De uitnodigingen zullen deze week nog verzonden worden. Volgens de statuten moet er tijdens de 2de poging geen 2/3 aanwezigheid zijn en kunnen we dus geldig stemmen. Als 3/4 van de aanwezigen "voor" stemmen zijn de statuten aanvaard.Je kan het allemaal eens nalezen in artikel 30 van onze huidige statuten die je via deze website kan bekijken (surf naar organisatie en werking en klik op statuten).

Soms krijgen we ook eens iets

We hebben een piano gekregen van onze muzikanten Ronny en Ilse Mariën - Creemers. De piano dateert van 1883, dus 4 jaar jonger dan onze harmonie zelf. We hebben hem een plaatsje gegeven als decoratiemeubel in het kleine repetitielokaal. De piano speelt nog wel maar kan niet meer juist gestemd worden omdat hij nog een houten kader heeft (?).
Van harte bedankt Ilse en Ronny, we zijn er blij mee.

Swa werd 75 op 9/3/2006 en dit stond op het kaartje dat bij de bloemen werd afgegeven:

Beste François,

 Van harte gefeliciteerd met je 75ste verjaardag.
We kunnen ons voorstellen dat je je leven 75 jaar geleden begon met een hele hoge ‘noot’.
We kunnen ons ook voorstellen dat er nu af en toe al eens ‘nood’ is aan wat rust.
Maar  François, je weet hoe dat gaat in het leven…:’je krijgt meestal dat wat je niet vraagt’. 
Dus zet die plannen voor een rustiger leven nog maar even aan de kant. Want als de ‘noot’ het hoogst is, is de harmonie nabij. En bij die harmonie hoort nu eenmaal een François Smits.
Het bestuur en de muzikanten van de Koninklijke Sint-Martinusharmonie wensen jou een prettige verjaardag en een lang en gezond leven.
En…lieve Marie Louise, verzorg hem goed!  We hebben hem nog eens 75 jaar nodig!!!

De Singers te gast op ons Sinksenconcert

Zaterdag 20 mei 2006 om 20u
In CC ’t Loo
De Koninklijke Sint Martinus Harmonie
Met als gastoptreden:
De Singers

        

 De Singers zijn iets heel speciaals. Ze zingen, ze maken grimassen, ze lachen (of toch 3 van de 4) en ze beleven er zelf heel veel plezier aan. Ze hebben allemaal hun kwaliteiten

Zo willen de Singers alles eenvoudig houden zonder commerciële bijbedoelingen. Zij verkopen geen CD’s, zij maken geen reclame en ze staan niet op internet. Op TV moet je hen niet verwachten, zelfs niet bij de X-factor. 

Het zijn eigenlijk 4 leuke jongens die het plezant vinden om voor jullie te zingen, origineel, uniek en exclusief. En dat duurt nu al 30 jaar. Zitten jullie daar misschien voor iets tussen?

Wiebe

5 februari 2006
48 cm
3,130 kg
mijn papa: Pieter D.
mijn mama: Leen M. 

Vanharte proficiat aan Pieter en Leen en bedankt voor het gratis drankje tijdens de repetitie van vorige week.

Nieuwjaarsconcert KSMH

 Zondag 8 januari 2006  om 11h00.

Blauwe Donau stroomt door CC het Loo.

 Op zondag 8 januari 2006, om 11h00 biedt de Koninklijke Sint-Martinusharmonie de muziekliefhebber een gevarieerd nieuwjaarsconcert aan in de stijl van het alom bekende Weense Nieuwjaarsconcert dat jaarlijks op nieuwjaarsdag op TV te  bezien en te beluisteren is.  

De harmonie deed dit al een keer in januari 2004 in het kader van de viering van haar 125-jarig bestaan. Het was toen een groot succes. Nadien was er van heel wat muziekliefhebbers vraag naar en daarom dat  we er dit jaar opnieuw mee starten. Hopelijk groeit het uit tot een muzikale, Looise traditie.

Voor de harmonie en voor het publiek is het de gelegenheid om het jaar op een muzikaal feestelijke manier in te zetten. En na het concert biedt de harmonie het publiek graag nog een ‘nieuwjaarsdrankje’ aan. Mooie, vooral Weense, muziek en gezelligheid zijn de sleutelwoorden voor dit concert.

Een greep uit het programma: Funiculi Funicula, De Blauwe Donau, de Can-Can en natuurlijk ook …de Radetzkimarsch. Het zijn maar enkele van de werken die zullen gebracht worden.

Dus laat die zondagvoormiddag  pan en potten maar even in de kast en kom gewoon om 11h00 naar ons concert. Gezelligheid gegarandeerd. En nadien is de dag nog lang genoeg voor een hapje en een drankje.

De Koninklijke Sint-Martinusharmonie  en haar dirigent Aloïs Verbeeck verwachten U.

(Inkom: 5 Euro, ereleden gratis)

Perstekst WMC

Koninklijke Sint-Martinusharmonie schittert op Wereld Muziek Concours in Kerkrade

 Op 24 juli nam de Koninklijke Sint-Martinusharmonie onder leiding van dirigent Aloïs Verbeeck deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Een evenement dat om de vier jaar plaats vindt. Zeg maar de wereldbeker of, zo U wil, de Olympische spelen voor alles wat fanfares en harmonies aangaat. Een competitie, gespreid over drie weken, waarin enkel de besten zich met mekaar mogen meten. Onze  kandidatuur voor deelname aan deze muzikale competitie werd weerhouden en dat op zich was al verdienstelijk.

Een jaar lang hebben muzikanten en dirigent hier naartoe geleefd, gerepeteerd en nog eens gerepeteerd. En die zondagavond  om 17h00 was het dan zover. Na o.a. een fenomenaal optreden van een Japanse harmonie en een Duitse was het de beurt aan de Sint- Martinusharmonie. Zij zouden de wedstrijddag afsluiten. En hoe…! 

Eerst mocht een ‘inspeelstuk’ gebracht worden. De harmonie koos voor Westford Ouverture. En dan begon het echte werk. De muzikanten moesten een opgelegd muziekstuk en een keuzewerk spelen. Het opgelegde werk dat alle deelnemers in onze categorie moesten spelen, was van de Amerikaanse componist  James Barnes, getiteld ‘Impressions of Japan’. Een muzikaal  aartsmoeilijk stuk waarin de componist zijn indrukken van een reis door Japan verwerkt had. Als keuzewerk opteerde de Sint-Martinusharmonie voor een werk van de Belgische componist Jan Van Der Roost getiteld ‘Spartacus’. Een episch stuk muziek met een hoge moeilijkheidsgraad.

De muzikanten wisten hun zenuwen onder controle te houden en  zetten een prachtprestatie neer. En dat was niet alleen de mening van een enthousiast publiek maar ook van een internationale jury. Met een totaal van 90,92 % van de punten haalde de Koninklijke Sint Martinusharmonie een onwaarschijnlijk hoge score. Een gouden medaille met onderscheiding van de jury. Niemand had het vooraf durven dromen.

Het bestuur had al, ongeacht de uitslag, een sfeervolle ‘afterparty’ gepland  bij thuiskomst in Tessenderlo. Met die uitslag sloegen alle muzikale stoppen door en werd het ‘vieren tot in  de late uurtjes’. Ontspanning na een jaar van inspanning, discipline, plezier, soms ook ergernis en  ontgoocheling, …maar telkens weer opnieuw proberen. Uiteindelijk beloond met een dikverdiende gouden medaille. Proficiat!!!

En beste muziekliefhebber, wil je die ‘gouden harmonie’ zelf eens aan het werk horen, noteer dan nu al maar de datum van 8 januari 2006 want dan speelt de Harmonie een spetterend nieuwjaarsconcert. Je hoeft dan echt niet naar Wenen te gaan om in de sfeer te komen. Je hoort er nog wel van maar we heten je nu al welkom.

En wil je  de Koninklijke Sint-Martinusharmoie steunen en haar  muzikanten, dirigent en bestuur eens van nabij leren kennen? Kom dan op 28 augustus naar onze BBQ. Gezellig en U spijst de  harmoniekas. Want niet alleen koken kost geld, ook muziek maken. Kaarten kunnen bekomen worden bij de muzikanten en  bestuursleden.

Louis Alaerts

Top